Kako se lahko spopadati s tesnobo, skrb in obup?


Danes, nekaj ali več od nas, ampak dan, včasih dolgoročno gost, včasih kratek čas, da gredo, se zdi, da so odšli hitro, včasih negativna čustva pridejo kot gost. Kaj so ta negativna čustva? Depresija, tesnoba, skrb, obup... in ali je možno, da te goste neposredno tako kot naši gostje v realnem življenju? "Ostani, moram se ukvarjati s tabo, greš zato, ker nisi resničen, ti si dojemanje."

Po mnenju dr David Burns, ki je delal na vzroke in zdravljenje depresije za let na University of Pennsylvania. Razlikovanje del njegovih študij je, da je vodilni posamezniki razumeti svoje čustveno stanje. Posamezniki, ki razumejo svoja čustva lahko urejajo ta čustva, ki jih razumejo, kot tudi moč, da se zacelijo. Klinična raven podpore omenjena tukaj ni le depresija, ki je potrebna, ampak za vse nas, negativna čustva skoraj vsakdanje ravni.

Včasih se soočamo z dejstvom, da ta negativna čustva vplivajo na našo kakovost življenja, in boleče del posla je včasih poskušamo obdržati svojo pot s težo negativnih čustev, ne da bi uresničili njihov obstoj. Dober del tega dela je, da vedno lahko urejamo vsakodnevni občutek in kakovost življenja z določenim deležem in zavestjo brez potrebe po strokovni podpori.

Dr Burns pojasnjuje pojav čustev, kot sledi; Obstaja vrsta incidentov okoli nas, nekaj pozitivnih, nekaj negativnih, nekaj nevtralnih dogodkov. Te dogodke označujemo z mislimi, jih razlagamo. To je kritična faza; Ker včasih dogodke, ki jih razlagamo pravilno, kot tudi pravo idejo, včasih smo napačno razlagajo dogodke in jim negativni pomenov. Zaradi tega notranjega pogovora, naše možgane so pozitivne in negativne misli. Celo teče.

Po drugi strani pa naša čustva... Naša čustva niso oblikovani s sedanjimi dogodki v zunanjem svetu, naša čustva so sestavljeni iz dogodkov, ki jih razlagajo, to je označeno, kategorizirane misli. Torej, kako natančno bomo razlagajo in pa idejo v čustva? Če so vse naše izkušnje opravljene v možganih in smiselne za nas, in če se počutimo, če bomo preučili to preoblikovanje, kakšne spremembe v našem življenju?

Dr David Burns je izterjal v 10 stvari, ki smo jih dodali na našo strukturo kot negativna čustva, in zato, kako smo pomnožimo pojavov v kognitivnem smislu s svojim delom. Mislim, da vsaka snov zasluži, da se self-učil, pogledati nazaj v nas, da pregleda naše vsakdanje izkušnje s tega vidika. Za njega bomo preučili vsak element v neke vrste seriji člankov.

Kot roman v naših življenjih pogledamo zunaj kot film, kdo ve, kaj bomo povedali vašemu junaku. To nam bo dalo povsem novo moč in zaupanje, da vemo, da imamo vodilno vlogo, naš odnos in celo naša čustva, da lahko oblikujemo našo kakovost življenja z lastnimi rokami.